Jak długo smażyć steki?

Minuta z każdej strony.
Stek bardzo krwisty. Lekko obsmażony z każdej strony. Mięso w środku surowe i ciepłe

2,5 minuty z każdej strony.
Stek krwisty. Słabo wysmażony. Rozpoczęty proces ścinania białka. 75% mięsa jeszcze czerwone.

3-4 minuty z każdej strony.
Stek średnio-krwisty. Mięso w środku jaskrawo czerwone.

4 minuty z każdej strony.
Stek średnio wysmażony. Mięso bardziej jędrne. Sok delikatnie brunatny

5 minut z każdej strony.
Stek dobrze wysmażony. Pod dotknięciem stek jest twardy i elastyczny.

6 minut z każdej strony.
Stek bardzo dobrze wysmażony. Mięso brunatne. W 100% usmażone.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.